Janji Allah kepada mereka yang bersedekah

Sasaran Kutipan
Dana Terkumpul
Dana Diperlukan

Infaq Pembangunan Masjid Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai​

KERANA BERKAT IZIN ALLAH DAN INFAQ TUAN PUAN, BERGERAKNYA KERJA-KERJA PEMBINAAN

Masjid Masjid Taman Pulai Emas, Adalah Sebuah Projek Menaik Taraf Bangunan Surau Sedia Ada. Surau Sedia Ada Telah Lama Diguna Pakai Dan Saban Hari Semakin Menua Serta Ruang Yang Sempit Akibat Jemaah Yang Bertambah.

Asma '(RA) meriwayatkan bahawa Rasulullah (ﷺ) bersabda :

“Bersedekahlah dan jangan berat memberikan agar Allah tidak memberi kamu dalam jumlah yang terhad; dan jangan menahan hartamu agar Allah tidak menahannya dari kamu. Bersedekahlah semampu kamu.”

(Bukhari & Muslim)

Ya Allah..

Rindunya aku dekat arwah mak & abah.. Engkau terimalah infaqku hari ini.. Aku sedekahkan pahala ini.. Untuk mak abah aku..

Aku mohon Ya Allah.. Kau tempatkanlah mereka di kalangan orang yang beriman..

Keadaan Infrastruktur Surau Yang Rosak

“Limpahan” Jemaah Setiap Kali Solat Jumaat

APABILA SIAP KELAK

Masjid Taman Pulai Emas
akan mempuyai kemudahan :

arabic-men3-in-the-desert-PPCPMWY.jpg

APABILA SIAP KELAK

Masjid Taman Pulai Emas
akan mempunyai kemudahan :

arabic-men3-in-the-desert-PPCPMWY.jpg

Latar Belakang, Pelan Lantai &
Gambaran 3D Masjid​

SEKITAR SAMBUTAN HARI KANAK-KANAK ANJURAN MASJID

SURAT LANJUTAN KUTIPAN DANA

Inilah sebahagian kos yang terlibat untuk menggerakkan kerja-kerja pembinaan Masjid Taman Pulai Emas

Kos preliminari :

RM484 ribu

Kos gerudi (piling) :

RM422 ribu

Kos bangunan masjid :

RM2 juta

Kos pembinaan tandas dan rumah musafir :

RM595 ribu

Kos membina minaret (menara azan) :

RM117 ribu

Kos bangunan ancillary :

RM619 ribu

Kos pembinaan dewan serbaguna :

RM692 ribu

Kos kerja-kerja mekanikal & elektrikal :

RM1.3 juta

Kos kerja-kerja infrastruktur :

RM2.1 juta

Provisional
sums :

RM1.14 juta

AJK & Pengerusi Masjid Taman Pulai Emas
Carta Organisasi Masjid

DANA PEMBANGUNAN

Masjid Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai

الحمد لله رب العالمين

Syukur Kepada Allah SWT Kerana Hasrat Untuk Membina Sebuah Masjid Sebagai Keperluan Umat Islam di Taman Pulai Emas hampir direalisasikan. Namun, untuk merealisasikan impian ini, kami memerlukan dana sebanyak RM11,350,000 juta.
Allahu.. Tidak Daya Kami Untuk Mendapatkan Dana sebanyak ini Hanya Dengan Usaha Kami Sendiri. Justeru Itu, Kami Memohon Keprihatinan Saudara Seiman Untuk Bersama-Sama Membantu Pembiayaan Membina Masjid Taman Pulai Emas.

Anas bin Malik (RA) meriwayatkan bahawa Rasulullah (ﷺ) bersabda,

“Sesungguhnya sedekah memadamkan kemarahan Tuhan dan melindungi dari kematian yang mengerikan.”

(HR Tirmidzi)

Kami Tak Harapkan Banyak.. Cukuplah Hulurkan Infaq Walau Serendah RM20 Bagi Membina Masjid Kami.. Buat Jadi Bekalan Akhirat Yang Berterusan..

Menyumbanglah hari ini tanpa bertangguh, semoga dikembalikan balasan bersedekah ketika dunia semakin menghampiri penghujungnya, dan balasan yang lumayan di akhirat insyaAllah. Amiin.

Jom infaq sekarang

Anda boleh salurkan infaq ke akaun:

Masjid Ar Raudah As Sakinah

Jawatankuasa Pembinaan Masjid Taman Pulai Emas​

Jawatankuasa Pembinaan Masjid Taman Pulai Emas

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, DIHUBUNGI:

Ustaz Hj Katiman Jamiran

Sumbangan Pembinaan Masjid

RM30.00RM30,000.00

SKU: N/A Category:

Infaq Melalui WhatsApp

Apabila ubat menyembuh penyakit di badan, sedekah menyembuh penyakit iman..

News Coverage

DISCLAIMER

DISCLAIMER Masjid Taman Pulai Emas 81300 Johor Bahru, Johor. 60197595388 | [email protected] This website is not related in any way possible with FACEBOOK. Inc. This site is also not endorsed by FACEBOOK. This “link” is also not affiliated or has any correlations in any way possible with TIKTOK. TIKTOK does not sponsor, endorse nor they do approve of anything mentioned inside this site. The contents of this site are respectively a trademark and copyrighted by respective owner. “Facebook” or FB is a registered trademark of Facebook.com whereas “TikTok” is a registered trademark of tiktok.com . Any data received via this site will be 100% used and managed by “name of client” . The datas will not be shared and given to any unauthorise party or any third party without the permission of respective owner.