BANTU KAMI UNTUK SEMPURNAKAN
SEBUAH SAF SOLAT DI BULAN RAMADAN.

Sasaran Kutipan
Dana Terkumpul
Dana Diperlukan

Sanggupkan Tuan Puan Membiarkan Jemaah Disini Bersolat Dibawah Terik Matahari Kerana Surau Yang Ada Sesak Dan Sempit?

WhatsApp Image 2022-10-14 at 1.45.55 PM (2)
WhatsApp Image 2022-09-23 at 9.18.14 PM (1)
WhatsApp Image 2022-09-23 at 9.18.13 PM (1)
WhatsApp Image 2022-09-23 at 9.18.13 PM

Bukan itu saja, keadaan surau sedia ada pun sudah cukup uzur dan menyedihkan. Jemaah risau keadaan keselamatan mereka masuk waktu solat.

WhatsApp Image 2022-10-15 at 1.25.32 PM
WhatsApp Image 2022-10-15 at 1.25.30 PM (1)
WhatsApp Image 2022-10-15 at 1.25.30 PM
WhatsApp Image 2022-10-15 at 1.25.33 PM (1)

Inilah peluang terbaik untuk kita bantu saudara seislam kita membina sebuah Rumah Allah

Infaq Pembangunan Masjid Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai​

Kami tak sanggup biarkan para jemaah kami menghadapi semua ini, bantulah 2000 jemaah disini mendirikan sebuah Rumah Allah yang lebih sempurna.

Masjid Masjid Taman Pulai Emas, Adalah Sebuah Projek Menaik Taraf Bangunan Surau Sedia Ada. Surau Sedia Ada Telah Lama Diguna Pakai Dan Saban Hari Semakin Menua Serta Ruang Yang Sempit Akibat Jemaah Yang Bertambah.

“Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam adalah orang yang paling dermawan. Dan beliau lebih dermawan lagi di bulan Ramadan saat beliau bertemu Jibril. Jibril menemuinya setiap malam untuk mengajarkan Al Qur’an. Dan kedermawanan Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam melebihi angin yang berhembus.”

(HR. Bukhari, no.6)

Ya Allah..

Rindunya aku dekat arwah mak & abah.. Engkau terimalah infaqku hari ini.. Aku sedekahkan pahala ini.. Untuk mak abah aku..

Aku mohon Ya Allah.. Kau tempatkanlah mereka di kalangan orang yang beriman..

FOOTAGE DRONE TAPAK PEMBINAAN MASJID TAMAN PULAI EMAS

LIPUTAN TV AL HIJRAH DI TAPAK PEMBINAAN MASJID TAMAN PULAI EMAS BERSAMA USTAZ HANAFIAH, JURUCAKAP MASJID TAMAN PULAI EMAS

LIPUTAN BERITA TV AL HIJRAH

APABILA SIAP KELAK

Masjid Taman Pulai Emas
akan mempuyai kemudahan :

arabic-men3-in-the-desert-PPCPMWY.jpg

APABILA SIAP KELAK

Masjid Taman Pulai Emas
akan mempunyai kemudahan :

arabic-men3-in-the-desert-PPCPMWY.jpg

Latar Belakang, Pelan Lantai &
Gambaran 3D Masjid​

SEKITAR SAMBUTAN HARI KANAK-KANAK ANJURAN MASJID

SURAT KEBENARAN KUTIPAN DANA

Inilah sebahagian kos yang terlibat untuk menggerakkan kerja-kerja pembinaan Masjid Taman Pulai Emas

Kos preliminari :

RM484 ribu

Kos gerudi (piling) :

RM422 ribu

Kos bangunan masjid :

RM2 juta

Kos pembinaan tandas dan rumah musafir :

RM595 ribu

Kos membina minaret (menara azan) :

RM117 ribu

Kos bangunan ancillary :

RM619 ribu

Kos pembinaan dewan serbaguna :

RM692 ribu

Kos kerja-kerja mekanikal & elektrikal :

RM1.3 juta

Kos kerja-kerja infrastruktur :

RM2.1 juta

Provisional
sums :

RM1.14 juta

AJK Masjid Taman Pulai Emas bersama Jurucakap Masjid, Ustaz Hanafiah
Carta Organisasi Masjid

DANA PEMBANGUNAN

Masjid Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai

الحمد لله رب العالمين

Syukur Kepada Allah SWT Kerana Hasrat Untuk Membina Sebuah Masjid Sebagai Keperluan Umat Islam di Taman Pulai Emas hampir direalisasikan. Namun, untuk merealisasikan impian ini, kami memerlukan dana sebanyak RM11,350,000 juta.
Allahu.. Tidak Daya Kami Untuk Mendapatkan Dana sebanyak ini Hanya Dengan Usaha Kami Sendiri. Justeru Itu, Kami Memohon Keprihatinan Saudara Seiman Untuk Bersama-Sama Membantu Pembiayaan Membina Masjid Taman Pulai Emas.

KEADAAN TERKINI MASJID TAMAN PULAI EMAS

Rasulullah s.a.w. bersabda:

“Sesiapa yang membina masjid kerana sebesar sarang burung atau lebih kecil lagi, Allah akan binakan untuknya sebuah rumah di dalam syurga. (Ibn Majah, no: 738)

-(Ibn Majah, no: 738)

Jom berinfaq untuk pembangunan Masjid Taman Pulai Emas sekarang!

Anda boleh salurkan infaq ke akaun:

Masjid Ar Raudah As Sakinah

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN, DIHUBUNGI:

En. Roslan

En. Hassan

En. Rosli

Sumbangan Pembinaan Masjid Online

RM30.00RM30,000.00

SKU: N/A Category:

Infaq Melalui WhatsApp

FADILAT BERSEDEKAH

DISCLAIMER

DISCLAIMER Masjid Taman Pulai Emas 81300 Johor Bahru, Johor. 60197595388 | [email protected] This website is not related in any way possible with FACEBOOK. Inc. This site is also not endorsed by FACEBOOK. This “link” is also not affiliated or has any correlations in any way possible with TIKTOK. TIKTOK does not sponsor, endorse nor they do approve of anything mentioned inside this site. The contents of this site are respectively a trademark and copyrighted by respective owner. “Facebook” or FB is a registered trademark of Facebook.com whereas “TikTok” is a registered trademark of tiktok.com . Any data received via this site will be 100% used and managed by “name of client” . The datas will not be shared and given to any unauthorise party or any third party without the permission of respective owner.